12.08- 19.08.2012 Båtboer for en uke

Endelig fikk vi noen sommerdager i Namdalen også. Selv om ferien var over bestemte vi oss for å tilbringe dagene disse dagene ombord. Det er ennå mye igjen av døgnet når en kan dra hjem fra jobb kl 15.00. Pga. tregt mobilnett ble det imidlertid dårlig med bloggingen. Selv om denne formen for båtliv kanskje ikke er like interessant som reisebeskrivelser, har jeg likevel laget et lite sammendrag av disse dagene ombord.

P1020623

Da vi våknet ved Brakstad Hamn søndag morgen begynte heldigvis verden å se litt lysere ut og yr lovet sol fra kl 14.00 😎

P1020627

I påvente av at sola skulle bryte gjennom, tok vi formiddagskaffen på kaia, sammen med de andre gjestene i havna og under over alle under kl 14.00 hadde vi sol – etter hvert fra skyfri himmel. Kl 14.00 var det også tidevannskille og det gikk mot flo sjo igjen – akkurat rette tidspunktet for å prøve :fishing:

P1020628

På vår ønskeliste stod det makrell og det ble noen fine makreller på oss. Disse ble filetert og strødd med salt og sitronpepper og fikk en natt i kjøleskapet.

Etter fisketuren dro vi innom Seierstad for bunkring av vann og diesel før vi igjen satte kursen mot Brakstad Hamn. Det ble en stille og rolig kveld ombord.

P1020638

Mandag morgen ringte vekkerklokka litt før kl 07.00 og i det nydelige været ble det en rask frokost før rederinnen måtte dra på jobb og rederen dro hjem for å finne frem maling og pensler. Vestveggen på huset vårt trenger sårt et nytt lag med maling. I det gode været er det viktig å komme i gang mens det ennå er skygge på veggen.

Temperaturen steg utover dagen og da vi igjen entret Amica II etter arbeidstid, var det bare å finne frem kortbuksa og sette kursen mot Skogøya.

I farten glemte selvfølgelig rederinnen kameraet i bilen og resten av kvelden må dokumenteres med bilder tatt av mobiltelefonkamera. Ber derfor om unnskyldning for den dårlige kvaliteten på de følgende bildene.

Ved ankomst Skogøya var det allerede mange som hadde funnet veien dit (i namdalssammenheng er 4-5 båter mange). I kystlagets bøye lå Jupiters etterfølger.

Skogøya har flere strender og steder den en kan slå leir eller bare sole seg, så det er god plass og en trenger ikke trenge seg sammen.

For oss var det tid for å varmrøke makrellen vi fisket på søndag ettermiddag. Varmrøkt makrell, fløtegratinerte poteter med rømme og agurksalat smakte fortreffelig.

De tøffeste testet til og med badetemperaturen, men 15C holder ikke for mannskapet på Amica II, vi trenger minst et par-tre grader til.

Like før solnedgang dro vi til Naustviken for å legge oss for natten. Det ble litt fisking fra kaia og torsk stekt på bål, før vi avsluttet kvelden med hyggelig båtprat på kaia. Amica II ble ligende i Naustviken resten av uka og vi koste oss ved det flotte kaianlegget.

Deler av morgentoalettet tas på kaia, før turen går med bil til jobben.

Middagene ble tilberedt på bål/grillplassen ved gapahuken.

Båtene l Naustviken Lyst på Båtforening (på tide å skifte navn snart kanskje, nå som de fleste av medlemmene har fått ønsket sitt oppfyllt) Amica II har nærmest fast gjesteplass.

Fredag kveld var det duket for stor feiring, da rederinnen til Jupiters etterfølger feiret sine siste dager som 39-åring. Her kontrollerer grillmesteren at det danske villsvinet har riktig kjernetemperatur.

Selve feiringen foregikk på fredags kvelden og natta med mer enn 50 gjester og full fest til den lyse morgen. Vi konstanterer bare at både maten og festen festen var 100% vellykket og lar det være med det. Jeg ønsker ikke at noen skal frykte for at de kan bli publisert på nettet om de deltar i feiringer der jeg er til stede med kameraet mitt.

De tilstedeværende båtene derimot kan jeg godt publisere bilder av.

Dagen derpå og vi koser oss i solskinnet på kaia.

Utpå dagen slapp vi tampene og satte kursen mot yttersida av Jøa. Det var imidlertid litt kald nordavind og det fristet ikke så mye å dra utover Folla. Vi gikk derfor som så ofte ellers inn til Brakstad Hamn.

Rederen på Ran var i full sving med vedlikeholdsarbeid på motoren ombord og så nærmest ut som en feier der han koste seg ombord i egen skute i solskinnet.

Mange båter hadde funnet veien til Brakstad denne kvelden. Vi avsluttet lørdagskvelden på Pøbben med ferske reker og dertil egnet drikke :cheers:

Søndagen var det overskyet men vindstille og vi tok en liten tur ut til øyene ute i havet utenfor Jøa. Her en flokk med skarv som tørker fjærene på en holme ved Moflesa

Bua på Moflesa

Ved Aldgården snudde vi og dro innover igjen for å prøve fiskelykken.

En skårunge ligger forventningsfull å stirrer på snøret, men dessverre ble det ikke noe festmåltid på han.

Foruten noen småseier, som ble kastet ut igjen ble hele fangsten på en makrell og en torsk, før vi avsluttet båtlivet for denne gangen og forlot Amica II i båsen sin på Seierstad, for å ta fatt på ny arbeidsuke. Båtboertilværelsen frister så absolutt til gjentakelse.

Ella og Geir