24.08-26.08.2012 Helgetur

Nok ei båthelg er over og vi har møstret av igjen etter ei rolig helg ombord. Fredag etter arbeidstid la vi kursen innover Nordsundet med kurs for Namsos, for litt shopping, et sykebesøk og en avtale med 1. matrosen med følge om båttur på lørdag.

Her nærmer vi oss Nordsundet bru, mellom Myrvika og Briksillan på Kystriksveien mellom Namsos og Rørvik.

Det gamle ferjestedet Briksillan er blitt småbåthavn og denne dagen var det utrolig stille og idyllisk der.

På tur over fra Nordsundet til Lokkaren, nærmer vi oss her Spjutneset. Selv om det er ganske mye skyer, er det vakkert når sjøen ligger så blank. Det spratt fisk rundt båten og vi prøvde å kaste ut snøret, men fisken var ikke særlig bitevillig, så vi gav fort opp.

Etter en seilas på mer enn tre timer og nærmer 20 nautiske mil er vi fremme i Namsos, der bryggerekka speiler seg i sjøen.

Vi fant oss en plass i Vestre havn, der det først ble middag og et lite besøk ombord av 1. matrosen, før det ble en liten tur på byen. Ombord i Amica II ble det en stille og rolig kveld med litt godt i glasset, snacks og detektimen på TV før rederne tok kvelden. Lørdag morgen var det samme gode været og etter frokost var det tid for å besøke seniorrederen, som er innlagt på sSykehuset Namsos for tiden.

Etter sykebesøket mønstret 1. matrosen med følge på og vi satte kursen mot Nord-Statland, der det var molostevne denne helga.

Rederne foreviget i førersetet. 1. matrosen har vært fotograf.

Vel fremme på Nord-Statland fant vi oss en plass i gjestehavna før vi ruslet det lille stykket bort til moloen, der det var salgsboder, underholdning fra scenen, loddsalg, eliasbåter og forskjellige andre aktiviteter. Etter et lite besøk på moloen, var det tid for å tenke på middag. Planen var middag på Fossekaillen restaurant.

På turen oppover til restauranten passerte vi denne vannledninngen, som ser ut som den har en aldri så liten lekkasje.

Vi hadde hørt mye skryt av maten på Fossekaillen og hadde lenge hatt planer om å besøke stedet.

Stedets biff har et godt rykte og den infridde så absolutt, kjøttet smeltet nesten på tungen.

Ungdommene derimot hadde mer lyst på fisk og stedets kveite med sitron og eggesaus var heller ikke å forakte.

Godt det var nedoverbakke etter maten, slik at vi kunne rulle nedover, så mette som vi var 😉

Trivelig sted med hvite velholdte hus.

Langt der nede lå Amica II og ventet på oss.

På tilbaketuren tok vi oss god tid la inn mange fiskestopp. Selv om vi fisket i flere timer ble to makreller hele fangsten. Egentlig hadde vi tenkt å legge kursen utover mot Jøa igjen samme kveld, men før vi var tilbake i Namsos med ungdommene, var det begynt å mørkne og like etter begynte det å regne, så vi ble liggende i Namsos enda en natt.

Søndagen fisket vi oss utover mot Jøa og etterhvert hadde vi noen makreller og to fine lyrer ombord.

Det ble en liten tur innom kaia i Kjelbotnet, der fisken ble filetert, før vi fant veien hjem til båsen vår i småbåthavna på Seierstad. Vel hjemme ble det ovnsbakt lyr med fiskekrydder, tomater, purreløk og en klatt meierismør. Nyyyydelig!

Så er det slutt på båtlivet for en stund igjen og Amica II blir liggende stille et par uker.

Ella og Geir