20.03-23.03 2014 Ny båthelg i nærområdet

Ny helg med elendig båtvær. Det var varslet liten kuling utover fredag ettermiddag, men vi bestemte oss likevel for at helga skulle tibringes i båten. Vi hadde ærender å utrette i Namsos så vi satte kursen dit etter arbeidstid på fredag. Det holdt seg sånn nogenlunde oppholds helt til vi klappet til kai i Namsos, men da åpnet himmelens sluser seg.


Fortøyning er en fuktig aktivitet i sånne forhold :diving:


Det var en del is i havna i Namsos, men vi brøytet oss en plass ytterst på en pir.Islagt havn.

Vel fortøyd ble det en tur på byen for proviantering, før det var tid for å ta seg av hovedformålet med turen, nemlig å hilse på et nytt besetningsmedlem i rederiet :clap:


Vel tilbake ombord var det tid for middag/aftensmat – reker fra en lokal fisker. Rekene er på sitt beste akkurat nå når de er fulle av rogn.Lørdag formiddag var det et par karer som gikk løs på isen for å bryte den opp.

Etter at vi hadde tatt en liten handlerunde ble vi også denne helga bydd på vaffelslaberas i klubbhuset hos Namsos båtforening. Ikke mange steder en får en slik velkomst når en kommer på besøk. Medlemmene møtes hver lørdag i vinterhalvåret. De kjører i gang vaffelpressa og praten går livlig om både båtrelaterte temaer og annet av interesse. Utlodning er det også. Hyggelig :yesnod:


Utpå lørdag ettermiddag var vi ferdig med våre gjøremål i Namsos og vi satte kursen ut lokkaren mot Jøa igjen. Været var ikke så aller værst og vi hadde lyst til å prøve fiskelykken.Vi måtte imidlertid være oppmerksom og følge med i sjøen foran oss, for det lå ganske mye is og fløt, i tillegg til mye annet rask som Namsen hadde dratt med seg ut i fjorden.

Det ble imidlertid dårlig med fangsten og i det mørket senket seg bestemte vi oss for at Brakstad ville være en fin destinasjon for kvelden. Det var litt tungsjø ute på Folla, men vi syntes egentlig ikke så mye av det kom inn i Brakstadsundet. Etter å ha kommet oss til kai derimot, fant vi fort ut at der ble det for slitsomt å ligge. Det kom en del kastvinder fra øst, samtidig som det var utrolig mye drag i sjøen. Amica II rykket og dro i forøyningene, så det ble riktig ubehagelig. Det ble derfor til at vi løste fortøyningene igjen og gikk til Salsnes. Inne i moloen der var det stille og rolig og vi kunne kose oss utvoer kvelden.


Først ble det godsaker fra Amica II’s bysse
.

Søndag morgen var det regn og vind fra sør, selv om yr.no hadde lovet oss sol og vindstille. Vi gikk derfor inn i Seiertadfjorden igjen for å se om vi kunne finne noe fisk på ekkoloddet, men det var ikke noe å se. Vi prøvde likevel å ha ut snøret, på de plassene vi pleier å få fisk. Det eneste vi fikk var en småsei, som ble kastet ut igjen.

Heldigvis finnes det andre måter å skaffe seg et godt fiskemåltid på. En fisker fra Vikna hadde lovet å komme til Seierstad for å selge fisk denne dagen. Han hadde fisket på garn i området mellom Nordøyan og Vansøya, på sørvestsiden av Vikna. Han hadde fått mye fisk.


Mange hdde møtt opp for å sikre seg en smak av årets skrei. Det er ikke så ofte en får kjøpt dagfersk skrei her hos oss, så dette var et populært tiltak. Mange handlet masse fisk for å fylle opp fryseren eller salte på.

Det ble et herlig skreimåltid på oss i rederiet Amica også, etter at vi hadde avsluttet båthelga.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *