07.07-20.07 2014 Ferie i Viknas skjærgård del 3

Lørdag morgen og fremdeles et fantastisk sommervær. Vi setter kursen mot Langsundet, mellom Mellom-Vikna og Ytter-Vikna 😎


Det har vært litt duggfall på natta, så hånddukene våre er ikke helt tørre, men det er ikke noe problem når vi kruser i sakte fart i blikkstille sjø.


I sørenden av langsundet møter vi redningsskjøyta Harald V med en kjenning på slep. Malin har fått motortrøbbel, eller egentlig viser det seg at 3 av motorlabbene er knek. De får slep inn til Rørvik og i løpet av et par dager får de deler og kan fortsette båtferien – ikke noe problem når skipperen kan skifte delene selv.

Møte med redningsskjøyta førte imidlertid til at vi måtte starte håndduktørkingen på nytt, etter at de ble vasket i sjøvann 😆 Ja-ja, fremdeles god klestørk.


Under Langsundbrua var det ganske sterk strøm.


Så ligger vi fortøyd ved gjestekaia på Austafjord og der tilbringer vi lørdagskvelden.


I kveldinga leter vi fram syklene. Det er på tide å trimme litt før vi går løs på middagen.


Turen går til vindmølleparken på Dalafjellet. Turen opp ble en skikkelig trimøkt. Også denne kvelden er det litt disig ute i havet, men heldigvis kommer ikke tåka inn.


Ikke langt unna kan vi se vindmølleparken på Garstad på Mellom-Vikna og snur vi helt mot øst ser vi vindmølleparken på Hunhammerfjellet i Nærøy, så her er det ikke langt mellom møllene. Turen tilbake gikk unna i en fei og etter en rask dusj på badeplattformen ble det bacalao ombord i Amica II.


Utpå kvelden kommer fullmånen fram over Belsenget.


Søndags morgen og blikkstille sjø. Vi forlater Austafjord etter frokost og nok en gang er det Klovningen som er målet.


Øyene sør for Vikna ligger ute mot storhavet Folla og der kan det være ganske så ruskete, men i sommer har det egentlig vært flest slike dager :clap:


Så er vi på plass ved Klovningen, nå har vi vært ute på rekognosering med jolla og funnet ut hvor grunnene ligger, så da kan vi gå ganske langt inn. Det er høyvann når vi ankommer og nesten 4 meter dypd der vi ankrer. Akkurat dypt nok til at vi flyter godt på fjære sjø.


Vi joller i land og molkoser oss i solsteiken på stranden. Det varer imidlertid ikke lenge før vi må ut i vannet og avkjøle oss. Nesten 22 grader i vannet ikke langt fra fiskeværet Nordøyan er ikke ille.


Vi tar en liten tur med jolla og drar innom en kjenning som har en egen øy der ute. Han holder på å bygge seg kai og brygge for fiskebåten sin. Senere skal han også bygge rorbu der. Øya heter Skipperøya. En kan jo bare spekuleren i hva en slik øy hadde til prislapp om den hadde ligget i Oslofjorden 😮


På tur tilbake til stranden igjen, noen padlere har funnet seg en sandbanke der de har slått leir. Når floa kommer må de nok finne seg et annet leirstad.


Om kvelden forlot vi ankerplassen vår og på anbefaling fra væreieren på Skipperøya gikk vi inn til Tjørnsøyvågen. Ei fin småbåthavn med et par gjesteplasser.


Utpå kvelden kom også Gunstig inn til Tjørnsøyvågen og vi avsluttet kvelden på takterrassen hos dem, mens vi hørte på tyske fisketurister i ei hytt like ved som feiret fortball-VM. Da kampen var slutt ble det fyrverkeri. Det var en varm og fin kveld og vi ble sittende til langt utpå natta.


Mandag formiddag kruset vi gjennom Langsundet til nordsiden av Vikna. Det vær meldt litt gråere vær et par dager og da går vi inn til Rørvik.


Kveldstur på moloen på Rørvik – en seiler på tur inn til gjestehavna

Tirsdag og onsdag gikk med til litt shopping og litt familiebesøk.


Onsdag forlot vi Rørvik og gikk inn i Arnøyfjorden i Nærøy. Vi fant oss ei lita bukt i nærheten av Fikkan, der vi ankret opp og bare sløvet utover kvelden.Torsdag var det på tide å sette kursen hjemover. De siste dagene av ferien skal som alltid tilbringes på Brakstad. Her er vi på tur under Arnøybrua med kurs for Abelvær.


Fortsetter i neste innlegg