07.07-20.07 2014 Ferie i Viknas skjærgård del 4

Torsdag 17. juli.


Torsdag formiddag, litt grått vær og vi nærmer oss hjemlig farvann. I det vi runder  Abelværholmen  ser vi over Follafjorden og til Brakstad. Selv om Brakstad ikke er hjemmehavna vår, er vi så mye der at vi føler oss litt hjemme der.


Vel fremme på Brakstad tok vi jolla ut i Brakstadsundet og hentet oss litt fisk.


Ikke rart han ser litt sur ut, det ble ikke noe på ham. Fiskeavfallet ble kjørt ut og tømt ute i sundet igjen.


For første gang på denne turen serveres det Amicas fiskesuppe. Den skal det være mye fisk i og raust med fløte og rømme.


Muriell forlater Brakstad med kurs for Lofoten 11 store og 2 små gleder seg til to ukers seiltur.


Utover kvelden kom det noen regndråper, men solnedgangen på Brakstad får vi likevel.


Yr lovet sol kl. 12 på fredagen, men sola lot dessverre vente på seg. Da var det bare å finne på andre sysler enn soling. Amicas eplekake er alltid populær.


Denne kvelden besto middagen av ferske reker, som Otterøybuen var innom og leverte kl. 02.00 natt til fredag.


Selv om det ble dårlig med sol, ble det en fin kveld og for oss ble det en liten nattseilas med jolla rundt Brakstadøyene etter pøbbesøket.


Lørdag var den etterlengtede sola der igjen og det ble streng soling bare avbrutt at et par pøbbesøk for å leske strupen.


Til slutt hjalp det ikke med kaldt drikke lenger, så da ble det et sjøbad for å avkjøle seg litt før rederinnen tok ei økt med pøbbvakt. Etter hvert forlot de fleste gjestene Pøbben og rederinnen kunne gå av vakt. Noen ble imidlertid sittende igjen og vi fikk en utrolig vakker solnedgang.Seilere i natten.Søndag var det hele over, og det var bare å sette kursen heimover til Seierstad. Rederen koser seg på «flybridgen» og Helmut styrer skuta.I glitrende sol seiler vi inn Gylta, rederen for å heim å pakke reisebagen og dra ut på Haltenbanken for å finansiere dieselutgiftene til neste bolk av ferien, mens rederienner fortsetter som båtboer i hjemmehavna bare avbrutt av noen timer på kontoret om dagene og noen turer heimom for å vanne blomster og ta inn posten. Midt i august skal vi ha to nye uker med ferie og vi ønsker oss selvfølgelig like godt sommervær da også.

Ella og Geir