15.08-17.08 2014 Familiehelg

Etter ei uke som delvis båtboere og delvis landkrabber var det klart for båthelg sammen med 2. matrosen og hennes samboer.


Ungdommene kom i bil fra Trondheim og ble plukket opp på Ølhammeren ferjekai. Planene for helga var krabbefiske i nærområdet og vi satte ut teinene våre i Seierstdfjorden.


Vi valgte oss Salsnes gjestehavn for natta. Etter ankomst ble det spekemat med tilbehør ombord i Amica II. Like etter ankomst startet det å regne, så vi ble sittende inne i båten til det var tid for å finne køyene.

Lørdagen kom med solskinn og vindstille og vi dro for å trekke teinene våre. Denne dagen hadde vi planer om å kose oss med nykokte krabber utpå dagen, men der ble vi jammen skuffet. Den første teina inneholdt ei stor sjøstjerne og i den neste fant vi to små sjøstjerner :worry:
Vi besluttet å finne oss andre «fiskebanker» og tok med oss teiene ut i Brakstadsundet og satte dem der.

Etterpå gikk vi inn til Brakstadhamn.


Der var det bare å bite i det sure eplet og finne fram grillmaten og tro det eller ei, det smakte ikke så værst det heller.

I kveldinga dro vi ut for å se i teiene igjen.


Yesss da ble det 10 krabber på oss


Krabbene ble kokt om kvelden, før vi avsluttet dagen i hyggelig selskap på Pøbben.

Søndag etter frokost dro vi opp teinene på nytt og fikk 15 nye krabber.


Far og datter koser seg i skipperstolen, mens samboer er copilot.

Vel hjemme ble det koking og rensking av krabber, før vi endelig fikk det krabbemåltidet som egentlig var planlagt på lørdag.

I kveldinga dro undommene tilbake til Trondheim, mens vi gamlingene satte kursen mot Brakstad igjen. Nå skal vi kose oss ombord i Amica II i to uker. Værmeldingene er ikke de aller beste, men det er vi jo egentlig vant til.
Ella