18.08-28.08 Ferie igjen del 1

Den andre ferieperioden vår startet med vindfullt og vått vær, og da passet det godt å turen innover i fjorden, til Namsos for å feire 1. matrosens fødselsdag. etter et par dager ble det imidlertid vindstille igjen og vi kunne sette kursen over Folla mot Vikna igjen.


Rørvik i sikte (for noen pene potteplanter :saint: )


Det var fremedeles litt vått i været, så vi ble liggende et par netter i Rørvik, mens vi gjorde unna litt forefallende arbeid.Dette så ikke særlig positivt ut, bare å kjøpe nytt :headbang:Fredag var godvaret her igjen og vi satte kursen sørover i NærøysundetMålet er fiskeværet Sør-Gjæslingan. Her er Gjæslingan fyr, eller Kråka som det heter her.Innseglingen til Sør-Gjæslingan er litt kronglete, men godt merket.Idyllisk, fiskeværet er ganske stille om vinteren, men på sommeren myldrer det av mennesker der. Noen har beholdt husene sine eller arvet hus fra sine forfedre som var fastboende der. Andre er bare innom for å se seg om.Været består av flere øyer og det er ganske grundt og trangt mellom dem, men også her er det godt merket.


Så er Amica på plass som eneste båt ved gjestekaia. Vi hadde ikke ligget der mange minuttene før en blid turistvert kom og ønsket oss velkommen og fortalte at agregatet gikk mellom 0700 og 2300 og at butikken var åpen fra 1800 til 1900, ellers måtte vi bare «hempe» tak i henne om det var noe vi ønsket. Trivelig  

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *