18.08-28.08 Ferie igjen del 3

Søndag morgen takket vi for laget i Sør-Gjæslingan og begav oss innover mot Langsundet. Vi valgte imidlertid ikke den korteste vegen


Sorvest fra Sør-Gjæslingan ligger fiskeværet Sørøyan, der har vi aldri vært med Amica II før, så vi bestemmer oss for å ta turen innom i det gode sommerværet.


Også her er det ganske urent i innseglingen, men vi har jo kart. Også her er husene tatt godt vare på og blir brukt på sommeren. Sørøyan er et betydelig mindre fiskevær enn Sør-Gjæslingan og havna er nok ikke så trygg som der.


Fra Sørøyan går turen videre til Nordøyan. I likhet med Sør-Gjæslingan er det noen som har sett at det går an å gjøre penger på å invitere turister til dette tradisjonsrike fiskeværet. De gamle bryggene og rorbuen er godt vedlikeholdt og det er lagt ut gjestekai. I sommerhalvåret har hurtigbåten faste turer hit.


Det bygges også flere nye bygg og det er lagt ut noen få hyttetomter for salg. Da vi ankom fikk vi beskjed om at det var bare å legge til og finne fram snekkerforkleet og ta del i arbeidet. Nå hadde vi andre planer denne dagen og avslo tilbudet, men hvem vet, kanskje ved en senere anledning….

Etter besøket i Nordøyan gikk turen innover i Langsundet til Austafjord. Etter en liten matbit fant vi fram syklene og lette fram «gåbortklærne» for et lite familiebesøk.


Turen gikk til Ramstad, der rederinnens lillesøster er «husfrue». På toppen av Ramstadkleiva er det en helt fantastisk utsikt over øyene på Norvest-siden av Vikna.


Vi har fått servering og takker for oss til slektningene på Ramstad.

Turen går tilbake til Austafjord, der vi tilbringer en stille natt ved gjestkaia.


Mandag morgen våknet vi til et nydelig sjøvær. Vi tok oss ut Langsundet og ble liggende å drive ute på Folla i flere timer, mens vi koste oss i sol og sommervarme.


Tenk å få oppleve sånne dager


Utpå ettermiddagen krysset vi Nærøysundet med kurs for Arnøyfjorden


Grinna fyr har fått grønn sommerkjole på. Det er klargjort for maling og er trukket med grønn presenning.


Målet for turen var Steine i Arnøyfjorden. Kjenninger av oss har kjøpt seg et sommersted der og vi har invitert oss selv til å besøke dem.

Takk for en trivelig kveld til Tore og Isabella (og Pia)


Ute i fjorden venter moderskipet på oss, med topplandterna tent.
Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *