18.08-28.08 Ferie igjen del 4

Etter frokost hos våre venner på tirsdag morgen satte vi kursen mot Rørvik. Selvfølgelig klarte vi å finne ei lei vi ikke hadde gått før, men med kart og rederinnen på utkik på bauspydet  kom vi fram uten grunnstøting.


Vi passerer den gamle steinkirka fra 1200-tallet på Nærøya


På motsatt side av fjorden ligger Lundring kirke.


Mange skumle grunner i det vi nærmer oss Marøybrua


Vi nærmer oss Rørvik, der de har besøk av en skikkelig gigant. Albatross er navnet på dette crusskipet.Like ved Rørvik havn er stauen av Sjø-Sara (Gjæsling-Sara) i ferd med å reise seg. Etter at vi kom til Rørvik fikk vi høre at Sjø-Sara hadde blitt muslim, hun hadde fått burka på. Forklaringen var nok at ikke alt var klart for avdukingen av statuen enda.


I akterenden av turistskipet var det flere som var ute med fiskestanga – var det besetningen i byssa som var i gang med å skaffe ingredienser til middagen tro?


Passering Kystmuseet Norveg, før vi går inn i moloen på Rørvik, der vi ble liggende ved gjestekaia et par netter. Det ble et par dager med gråvær, som vi benyttet til litt shopping og litt familiebesøk, før vi satte kursen tilbake over Folla og hjemlige farvann.

Ella og Geir