07.04-08.04 2017 Fisketur

Etter 14 dager med sol og badeliv på Tenerife var vi klare for båthelg. Værmeldingene var imidlertid ikke de beste og båthelga ble innskrenket til fisketur på fredag ettermiddag med påfølgende overnatting i båten.

Været så ikke så ille ut da vi startet turen midt på dagen fredag, men så fort vi hadde fått ut snøret økte vinden på og det ble vanskelig å ligge stille på fiskeplassen. Vi har egentlig ikke noen fiskebåt og mangler både sluregir og messan, så det ble vanskelig å få ned snøret der vi hadde tenkt å fiske.

Et par torsker ble det da til slutt, så vi slapp nå i alle fall å spise bare poteter til middag.

Etter endt fiske la vi til i Kjelbotnet, ikke langt hjemmefra. Det er det som oftest stille selv om det blåser litt andre steder. Været var fremdeles godt og utover kvelden stilnet vinden også.

Fersk fisk, rett fra sjøen, via gryta og til middagsbordet vårt. Snakk om kortreist mat.

Dette var hva vi våknet til på lørdag morgen, jammen var det slutt på godværet.

Det var bare å løse fortøyningene og komme seg hjem før kulingen satte inn.

Vel hjemme dro vi landveien til Brakstad for å være med å klargjøre Pøbben for pøbbåpning i påsken og der blåste det friskt fra sørvest.

Rederen skulle egentlig jobbe i påsken, men det ble forandringer i planene, så det blir nok båtpåske på oss i år. Vi vil nok prøve å få med oss pøbbåpningen på onsdag, dersom været blir slik at det blir gode forhold på «yttersida».

Ella