30.06-01.07 2018 Endelig litt sommervarme

Etter endt familieselskap fredag kveld, mønstret vi på Amica II like etter midnatt natt til lørdag. Vi kastet tampene og folot hjemmehavna til fordel for uthavna Kjelbotnet noen minutters kjøring hjemmefra.

Kjelnesholmen    fikk vi se det nye kapellet vi hadde hørt snakk om. Akkurat i disse dager spilles det inn en spillefilm i området på og ved Jøa. Skuespillerlista innholder både norske og utenlandske skuespillere og store deler av Jøas befolkning stiller som statister. Dette kapellet er en av kulissene for filmen «Cry me a River»

Et riktig staselig bygg. Kapellet skal vistnok brennes i løpet av filmen, men det sies at de har fått så mange henvendelser fra personer som vil kjøpe kapellet at de bare skal legge på jukseflammer og filmtriks, slik at kapellet blir bevart.

Natta, eller det som var igjen av natta, ble tilbragt ved den miserable flytekaia i Kjelbotnet og vi våknet til sol og sommer på lørdag morgen. Etter frokost gikk turen til Brakstad, der vi kunne kople til strøm og ta en liten rydde/vaske/støvsugingsrunde ombord. Vi har vært på tur flere helger uten at vi har brydd oss så mye om renholdet, så det var ganske støvete ombord. På ettermiddage ble det rusletur for å se på framgangen ved etablering av ny småbåthavn i  Brakstadhamn

Den nye flytekaia er under bygging

Vegen fram til der den nye kaia skal ligge begynner også å ligne på en veg

Et lite besøk inne på arbeidsområdet lurte vi oss også til

Utover kvelden kom det flere båter og ved pøbbåpning var det ganske fullt ved kaia. Ikke så mange overnattingsbåter, men ganske mange daycrusere, som var innom for å få seg en rekebuffet og få med seg solnedgangen

Solnedgangen på Brakstad sviktet selvfølgelig ikke

Søndag var været enda flottere og med godt over 20 gr. ble vi sittende på bakdekket og delvis på kaia å nyte godvaæret

Noen fant til og med fram strikketøyet

Utpå kvelden måtte rederiet Amica takke for seg og begi seg heimover for å gjøre seg klare for abeidsdag på mandag, mens noen av våre båtvenner kunne nyte båtferien

Vi hadde slettes ikke lyst til å avslutte båthelga i godværet, men dieselen er ikke gratis, så en må jo sørge for litt innkomme også

Havblikk på Folda

Kveldssola inn bakvinduet mens vi kruser sakte hjem samtidig som vi gjør unna dagens oppvask og rydder litt i båten.

Det er meget mulig at neste gang vi legger ut på tur med Amica II er det slutten av juli og sommerferie for oss. Først må vi imidlertid jobbe litt.

Ella