20.05-23.05 2021 – Pinsetur

Vi startet båthelga allerede torsdag kveld. I nydelige forhold la vi kursen over Folda til Vikna

Torsdagskveldens havn ble lillebrors brygge ved Engasbukta, like nord for Rørvik
Mens vi spiste middag ombord i Amica II passerte hurtigruta gjennom Nærøysundet

Det ble en nydelig kveld med fin solnedgang og fine farger, nordavinden stilnet helt og sjøen ble helt blank.

Fredag var det handledag på båtbutikker og vi dro tidlig fra Engan. Yalmar hadde behov for nye filter og zink for årlig vedlikehold og oljeskift før ferien. Dessuten har det skjedd noe med dieselvarmeren vår. Den har fått en merkelig ulyd og i tillegg viste det seg at en skjøt på varmluftslangen hadde gått fra hverandre, så mye av varmen forsvant i motorrommet og der var det jo varmt nok fra før. Heldigvis fikk vi kjøpt nye skjøtestykker og fikk montert sammen. Vi må nok i tillegg ha ny viftemotor, men den må bestilles på nett.

Vi fant oss en plass ved redningsskøytekaia, der det er kort veg til handlegatene i Rørvik sentrum
Krykkja er på plass i år også. De er utrolig dyktig til å klore seg fast, selv om det er gjort forsøk på å sette opp sperringer for den.
Vi hadde flaks og oppdaget rekebåten på tur inn til Rørvik med det samme vi ankom, så til middag/kveldsmat ble det ferske reker med tilbehør

Lørdagskvelden var vi late og koste oss bare om bord. På Søndag hadde vi bestilt frokost hos rederinnens mor, så da ble det en liten trimtur opp til henne, for å innta en bedre frokost før vi la kursen mot hjemlige farvann.

Med kurs mot Abelvær:

For eple-produkter
For PC

Vi klarte å bruke det meste av dagn på heimturen, som vanligvis er unnagjort på under to timer.

På ettermiddagen fikk vi beskjed om at Gunstig var sjøsatt og at de var å treffe i Kjelbotnet, så vi la kursen dit.

Amica II og Gunstig i solnedgangen i Kjelbotenet

I Kjelbotnet ble det først fortøyningsdram om bord i Amica II. senere grilling og middag på kaia. Kvelden ble avsluttet om bord i Gunstig mens vi beundret solnedgangen og de flotte fargene.

Søndag formiddag måtte vi dra hjem fordi rederen måtte begi seg av sted til Kristiansund for en ny arbeidsperiode på Draugenplattformen, og det var slutten på pinseturen for vårt vedkommende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *