29.06.08 Fin dag i Flatanger

Også i dag var det litt overskyet da vi våknet, men utover formiddagen klarnet det opp og vi kunne nyte frokosten i sola på bakdekket. Etterpå dro vi inn til Lauvsnes for å fylle diesel og vann. Butikken var også åpen, slik at vi fikk provientert litt. Ettersom vestavinden stod rett på kaia på Lauvsnes, flyttet vi over til andre siden av nesset for å tilberede middagen.

I stedet for middag ble det en skikkelig runde med regn og torden, som varte i flere timer.

Omsider var floingen over og vi fikk grillet flintsteika vår og inntok middagen ombord. Da floingen var over, snudde vinden på øst og løyet helt. Vi kastet loss og satte kursen mot Vik og senere Kvaløysæter.

Der var det virkelig idyllisk. Det ble en flott tur mellom holmer og skjær i stille sjø og solskinn. Temperaturen steg også opp mot 20°C.

Mens sola langsomt ble lavere og lavere gled vi ut og inn mellom øyene ytterst i Flatangers skjærgård, til slutt Ellingsråsa, forbi fyret og gjennom Flatangerleia, rundt Otterøya, forbi Islenningen og inn Rausunda. Da vi nærmet oss hjemlige trakter ble fristelsen for stor i det gode været, så det ble et par timer med sildehekla i Tømmerviksundet. Dessverre var det bare taregjedden som var bitevillig. Kl 03.00 ble det ankerdram :drink: ved kai i Naustviken.

Ella og Geir