19.07.08 Rørvik

Dagen opprandt med sol og vind fra sørøst. Det meste av formiddagen gikk med til å kjøpe nye batterier og andre forskjellige småting til båten.

Disse er ikke særlig populære blant innbyggerne i Rørvik, men det er visst ikke så enkelt å bli kvitt dem.

Etter et par runder på byen, fikk vi besøk av mormor Amica, som bor på Rørvik. Hun hadde med seg hjemmebakt formkake, så først ble det kaffe og kaker, før vi laget og inntok grillet elgkjøtt med tilbehør til middag. Etter middagen ble vi sittende på bakdekket i sola å kose oss, til vi fikk besøk av en kjenning som driver Rørvik Rorbuer.

Han hadde nettopp gått til anskaffelse av en stor ribb, så etter en kaffekopp, bød han på en snartur på sundet. Skal si det gikk til grein å få rettet ut krøllene 😮 Rederinnen hadde nok med å klore seg fast, mens vi suste i veg i 45 knop. Helt foran i båten satt to unge gutter som tydligvis hadde prøvd dette før. De var både hyggelige og hjelpsomme, så bare guttene får noen år til på baken, blir det nok ingen problemer med rekrutteringen i den reiselivsbedriften.

Etter ribbturen ble vi sittende å prate ombord i Amica II til vi fant ut at det var for sent å kaste loss denne kvelden. Vi inntok rederlugaren ved 01.30 tiden.

Ella