20.07.08 Nok en fin sommerdag

Søndagen opprant med det samme gode været, så selv om vi hadde bestemt oss for å dra ganske tidlig, ble vi sittende på gjestekaia på Rørvik å nyte godværet utover formiddagen. Klokka ble vel 14.00 før vi endelig bestemte oss for å begynne på hjemturen. Vi skulle egentlig avslutte båthelga ganske tidlig, ettersom det var arbeidsdag for begge rederne neste dag. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Været var jo så flott, så vi kunne ikke dra hjem, vi måtte nyte de siste timene av godværet. Vi dro innom på Brakstad og der var Pøbben åpen og det var båter som kom og gikk hele tiden.

Vi ble enige om å ta middagen der, men først måtte vi ha en liten aperitiff :cheers: Pilsen på Brakstad er den absolutt beste i hele verden, det er helt sikkert.

Her fisker karene etter krabbekjelen som har blåst på sjøen en eller annen gang i løpet av vinteren.

Jammen klarte de å få den opp. Det må nok litt rengjøring til før det kan kokes krabber i den igjen, men den hadde overlevd oppholdet på bunnen.

Etter middagen tok vi turen ut på Folla for å prøve fiskelykken i godværet. Først ble det et par småseier utenfor Gauven, på Follagrunnen ble det en fin torsk. Egentlig hadde vi håpet på å få oss en storsei, så vi fortsatte et stykke innover Folla. Vi fant oss en grunne på ca 150 meter og kastet ut snøret, men det var ganske dødt.

I det taket vi holdt på å gi opp, trodde jeg at jeg hadde klart å sette fast i bunnen. Jeg klarte imidlertid å sveive inn etterhvert, men det var ingen bevegelser i snøret, så vi ventet oss ei stor tareklyse eller noe skrot fra bunnen. Omsider fikk vi sveivet inn snøret og det viste seg å være en ganske stor sei, som hadde blitt hektet på kroken midt oppe på hodet. Det var antagelig derfor den var så rolig.

Men nå var det slutt på fiskinga, vi pleier ikke å fiske for å fylle fryseren, fisken holder seg best i sjøen. Da vi endelig kom hjem til Seierstad var klokka passert midnatt og jeg måtte hjem å filetere fisk, mens rederen måtte pakke reiseveska. Klokka var 02.00 før vi kom oss i seng, så da ble det 3,5 timers søvn før jeg måtte kjøre rederen på flyplassen. Nå blir det lite båtliv på oss de neste 14. dagene, men så blir det ferie igjen. Rederinnen vil nok tilbringe en del tid ombord i båten i de to ukene som kommer også, men da i havna.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *