28.05-02.06.2010 Årets båtpuss

Etter noen timers søvn var det på tide å ta fatt på årets båtpuss, først var det vask.

Så måtte alle tekstiler ut for lufting

Som vanlig ble det et fortreffelig båtvær mens vi jobbet og slet på land.

Da er vi kommet til rubbingen. I år ble det rubbet under fenderlista. Rederen er ikke helt fornøyd med det, han skulle gjerne ha rubbet over fenderlista også, men så er det dette med at sjølivet skal nytes på sjøen og da kan jo ikke båten stå på land for lenge.

Det ble til at vi bevilget oss nye tepper i salongene i år. Endelig fant vi et teppe beregnet på båt, som ikke trengte å kantes, det var bare å skjære eller klippe, støvsuge kantene godt og derette legge teppene på. kr 325 pr. m2 var jo ikke så ille pris heller. De leverte i 2 meters bredde og vi klarte oss med 7 m2, fordi det kunne legges alle veier ble det nesten ikke noe skred.

Slik ser det ut på den riktige siden.

Alle løse puter måtte også ut til lufting.

Disse ribbebunnene fra Ikea er geniale saker, de løfter madrassen opp et par cm når den ikke er i bruk. Det fantes overhode ikke fuktighet under madrassen i rederlugaren, selv om båten har vært i bruk hele vinteren.

Så er matroskøya klar for nytt tokt

og i rederlugaren er det nytt sengetøy av året, ikke akkurat av aller beste kvalitet, men det holder nok til noen skift. Jeg har ennå ikke funnet noe maritimt sengetøy i sateng og det skulle jeg gjerne hatt.

Så er det bare bunnsmøringen som gjenstår. Neste år må vi nok ta jobben med å skrape ned gammelt bunnstoff, det begynner å bli tykt enkelte steder.

I morgen er alt klart til utsett. Det har vært en hektisk uke, men snart kan vi gå ombord i en nypusset båt.

 

  • Båten er vasket, rubbet, polert, og bunnsmurt

 

  • Alle tekstiler er luftet eller vasket.
  • Alle rom, skott, skuffer og skap er vasket.
  • Båten har fått på sommerkalesje.
  • Amica II har fått nye tepper og nye horn.
  • All sink er fornyet.
  • Alt tauverk og alle fendertrekk er vasket i vaskemaskin.

.

Dessverre sitter det nye kjøleskapet vårt fast i transportstreiken og delen til turboen har vi ikke hørt noe om ennå, men båttur blir det likevel til helgen

Ella