04.06-06.06 Baathelg i hjemlige farvann

Værgudene er ikke helt i godlage, men på sjøen skal vi likevel. Amica II er skinnende ren og da er det ekstra trivelig å gå ombord.

De nye teppene er kommet på plass, men det nye kjøleskapet hadde ennå ikke sluppet løs fra de streikende terminalarbeiderne :headbang:

Først var det noen småting som måtte ordnes på taket, strømtilførselen til de nye horna var ikke helt som den skulle.

På fredags kvelden var det dugnadsfest i båtforeninga. Noen av dugnadsdeltakerne er allerede kommet seg i spisinga mens noen er samlet ute ved grillen. Godt å ha tak over hodet når regnbygene fra nordvest kommer ganske tett.

Midt under grillinga oppdaget vi at søsterskipet til Amica II dro forbi. Ettersom vi visste at de var ute på jomfrutur med «ny» båt fikk de straks beskjed om at det var visningsplikt på Seierstad, så de måtte straks legge om kursen.

Gratulerer til rederne til Inger håper de får like mye glede av sin båt som vi har. De er entusiastiske båtbrukere og vil nok bli å treffe på sjøen enda oftere nå, når de har kjøpt seg større båt.

Etter en liten båtprat, får de lov til å fortsette turen hjem med båten. Ombord er også to eleville matroser som er i ekstase over «nybåten» og gleder seg villt til å prøve den nye matroskøya si.

Festen går sin gang utover natta og det blir noen :cheers: for det nye kaianlegge vårt, som har vært under bygging de siste tre årene. Velkommen til Seierstad gjestekai Rederne til Amica II tilbringer natten ombord, i båsen sin og det blir en rolig natt. Lørdag blir det først en rask tur til Namsos for å levere inn rederinnens mobiltelefon, som plutselig nekter å gi lyd fra seg. Vi har dessuten avtalt med rederne til Jupiter og Klompen at vi skal kjøpe ferske reker med tilbehør på turen.

Så er vi ved kaianlegget i Naustviken i Holvika.

Her er det ryddedugnad, så for syns skyld må vi stable noen vedlumper vi også :saint:

Amica II får låne plassen til Klompen, som er degradert til hagebåt for tiden. Propellen er inne til reparasjon og der blir den nok til transportstreiken er over – ikke greit å være reder i disse dager.

Her kommer det sannelig ennå en båt innom, er egentlig litt usikker på hva den heter, men rederen er en slektning av rederinnen til Amica II. De forteller at flere båter har planer om å slå seg til i Håkilan for kvelden.

Vi må imidlertid ha litt mat før vi drar dit. Rekene smakte helt fortreffelig.

Rederne til Klompen mønstrer på hos oss og så legger vi kursen til Håkilan, der det allerede ligger 4 båter. Jupiter kaster anker og vi henger oss bare på, det er flere som har kastet anker allerede og inne i Håkilan ligger vi i ly for all slags vær, så her trenger vi ikke å fortøye for uvær. Lørdagskvelden går til koslig prat og besøk båtene i mellom og div. ankerdrammer. Det blir stille utpå natta og vi kryper ned i rederlugaren mens gjestene må nøye seg med matroskøya.

Utpå formiddagen blir det liv i båtene igjen og både store og små koser seg.

Så er det på tide å tenke på hjemveien og redern til Inger ligger på fordekket og leker ankervinsj mens rederinnen står bak og synger «Gubben og gamla låg og drog……»

Vel tilbake i Holvika er det selvfølgelig mat igjen, grillmat denne gangen.

Kaianlegget i Naustviken er et flott sted. Vi er heldige som får lov å benytte oss av fasilitetene.

Takk til våre venner for ei trivelig helg.

Helga ble avsluttet på Brakstad, der rederinnen deltok på styresmøte i Jøa kystlag, mens rederen slappet av med fotballserien på titteskapet i 2.klassesalongen.

Ella og Geir