30.09-02.10.2011 «Nothoinnfestival» i Tømmerviksundet

I helga var det tid for å videreføre tradisjonen med «Nothinnfestival» i Tømmerviksundet. Dessverre var notbasen opptatt på annet hold, men det var ikke noe problem å skaffe vikar, så festivalen kunne arrangeres som planlagt. Festivalen går av stabelen første helga i oktober og det er silda som står i fokus, men hverken kveite eller krabber kan føle seg trygge.

Amica II la ut fra havna allerede fredag, midt på dagen. Det første som stod på programmet var fiske av agn til krabbeteinene. Vi fikk både makrell, sei og torsk, så det var bare å fylle agnposene stappfulle. Vi satte de to teinene våre før vi gikk inn i Tømmerviksundet

Selv om værmeldingene ikke var de beste var været helt topp. Utsikt fra Tømmerviksundet mot Otterøya og Rausunda.

Barøya, der festivalen skal foregå.

Fungerende notbas er kommet for å sjekke fortøyningene. Alt ser ut til å være i orden.

Også leirplassen på land på Barøya ser ut til å være i orden. Ettersom Straumingen vil ankomme først på lørdag, legger Amica II seg på bøya natt til lørdag. Det ble ei stille og rolig natt og etter frokost på lørdag morgen, dro vi ut for å trekke teinene våre.

Vi hadde tydeligvis havnet i krabbefeltet, for i de to teinene våre var det til sammen 30 krabber. I denne teina er det 19 krabber. Den var så tung at rederen måtte trå til for å få den opp. Ved opptelling fant vi 5 hannkrabber og 25 hunkrabber.

Utpå lørdagen kommer så Straumingen og Nemo

Staumingen henger seg på bøya ved Barøya med landtau i flere retninger. Vi fortøyer for uvær. Nemo og Amica II henger seg på hver sin side av Straumingen.

Rederen til Amica II tar ansvaret for krabbekokinga, mens notbasen og deler av mannskapet er ute og setter sildegarn og kveitevad.

Første koking er ferdig og mannskapet kaster seg over godsakene.

Her slipper vi å ære redde for å søle på duken :tongue: når måltidet er over kaster vi avfallet overbord og spyler dekket. Vi klarte selvfølgelig ikke å spise opp alle krabbene. Til sammen hadde vi mer enn 50 krabber. Det varierte litt hvor mye mat det var i dem, men det ble mer enn nok til alle.

Utover kvelden begynte det å blåse og regne, så etter en liten stund med grilling av pølser til de yngste, ble det til at vi avlyste resten av aktivitetene på land. Under dekksteltet på Straumingen satt vi tørt og i ly for vinden og koste oss med en liten :drink: i høstkvelden. Det ble ikke så veldig sent før det ble stille på dekket og vi fant køyene våre. Neste morgen var det tid for å trekke garn og kveitevad.

Denne unge damen setter virkelig pris på silda :smiley:

De ble ca. 3 bøtter sild, men på kveitevaden ble det bare ei lange og ei brosme.

Nemo takker for seg.

Så er det på tide å løse landtauene på Straumingen også.

Vi i rederiet Amica haster hjemover for å pakke jaktutbyttet som førstematrosen har kommet hjem med, i fryseren.

På kvelden setter vi så kursen landveien til Pøbben på Brakstad, der vi samles for å se kveldens episode av «Norskekysten» på storskjerm. Straumingen var vertsbåt for kveldens program og det var moro å se oss selv på TV og det ble applaus flere ganger under programmet.

Ella og Geir