15.07-21.07 2019 Sommerferien fortsetter

Fra Leka seg vi oss sakte sørover til Rørvik. Langtidsvarselet kunne melde om bedre vær i vente og vi øynet et håp om at de siste feriedagene vår skulle bringe oss litt sommervarme.

Også på Rørvik ankom gammelbåtene på tur sørover. Nærmest her ligger Faxen av Bodø en flott båt og en av de få båtene som fremdeles høres ut som en båt. De har beholdt den gamle Wichmann-motern fra 1939. Alle i gammelbåtmiljøet hører når Faxen ankommer. Faxsen.wav

Utover kvelden fylles havna opp med gamle fiskebåter som nå har blitt hobby for mange gammelbåtentusiaster og kystlagsmedlemmer. Alle båtene har Forbundet Kysten sin vimpel i mastetoppen.

Vi bruker kvelden til å fylle kjøleskapet, vanntanken og dieseltanken. Et lite restaurantbesøk blir det også tid til før vi køyer. Tirsdag setter vi kursen mot Sør-Gjæslingan. Det er gløtt av blå himmel og vindstille, så vi tar turen så rolig som mulig.

Fra toppen av Gjærling-Nakken kan vi se over Folla og hjem til Jøa. Vi ser at sola skinner på Brakstad
Fiskeværet Sør-Gjæslingan
Villstemor

Vi blir værende to netter i Sør-Gjæslingan og selv om de store sommertemperaturene lar vente på seg, var det godt vær og glimt av sol innimellom. Vi tok noen rusleturer rundt i været og bare koste oss. En tur utpå for å dra matfisk ble det også, uten at vi skal skryte av den store fangsten. Det ble akkurat så det holdt til middag til 2 personer.

Multene er snart modne
Ei moden bær fant jeg, og gjett hvor den havnet?

Krykjeungene begynner å bli store og høylydte

Gjæsling-nakken

En tur opp på Gjæsling-Nakken ved solnedgang er obligatorisk når en besøker Sør-Gjæslingan.

En skjønner at en er kommet ut i havet, når bonden til og med fortøyer traktoren 😉

Slåttonn på Heimværet
Takk for oss for denne gang
Haraldsøykråka fyr

Det er blitt torsdag i den siste ferieuka vår og vi har funnet vegen over Folla for å tilbringe den siste feriehelga på Brakstad.

De første par nettene lå vi på gjestekaia. Været var ganske bra og vi kunne nyte noen soltimer på bakdekket i ly for nordavinden

Lørdag flyttet vi til den nye fastkaia som er under etablering. Brakstad Hamn AS har ikke fått solgt alle fastplassene enda og vi fikk en avtale med eieren om at vi kunne ligge der en periode. (Offshore-periode)

Rederinnen måtte ta en testtur med jolla for å se om hun fikk start og klarte å henge på og ta opp motoren på egen hånd. Når rederen reiser ut på jobb kan det være kjekt å kunne ta jolla ut på en liten fisketur.

Kveldssola farger bryggene røde

Vi blir aldri lei av de vakre solnedgangene på Brakstad

Den siste feriedagen vår ble som den første – det regnet hele dagen – mandagen kom sommervarmen.

Rederinnen startet på jobb på mandag, men nå var sommervarmen endelig kommet og vi valgte å tilbringe kveldene og nettene i båten fram til rederen måtte dra på jobb på onsdag.

Selv om været ikke hadde vist seg fra sin beste side synes vi begge at vi hadde en fin båtferie denne sommeren også. Etter vel tre uker i båten var vi slett ikke lei av båtlivet. Den gamle båten vår fungerte helt perfekt hele ferien og vi hadde faktisk ingen problemer. Den eneste operasjonen som krevde litt tid i motorrommet var at det måtte skiftes dieselfilter på Eberen, i tillegg ble det satt inn nye forbruksbatterier.

Amica II skal nå fungere som «hyttebåt» på Brakstad et par uker mens rederen er på offshorejobb.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *